marketing, communicatie & business support voor MKB en cultuur-ondernemers
idee, strategie, ontwerp, uitvoering & ondersteuning

We zijn geland in de WERKtuin!

Een bruisende creatieve en ondernemende omgeving…

De WERKtuin geeft ons de mogelijkheid om ons schaalbaar te huisvesten. Vanaf 1 mei hebben we onze intrek genomen in het pand aan de Rumpenerstraat 4A in Brunssum. Je ben van harte welkom voor een kop koffie en een goed gesprek!

2MKB groeit en naast de kantoren in ons WERKhuis aan de Grachtstraat in Brunssum hebben we passende uitbreiding gevonden in de WERKtuin met kantoorruimte, spreekkamers en receptie. Er is zelfs een heuse Lunchtuin waar je tijdens kantooruren kunt binnenlopen voor een lekker vers broodje en een heerlijke kop koffie!

Loop spontaan binnen als je in de buurt bent of maak een afspraak zodat we zeker even de tijd voor elkaar kunnen nemen!

Frisse start met de Sittard-Geleense Uitdaging!

Soms is het nodig om een stap op de plaats te maken om vervolgens sterker dan ooit verder te kunnen!

Na de afgelopen maanden vooral benut te hebben om te komen tot een nieuwe kosteneffectieve aanpak van de Sittard-Geleense Uitdaging (SGU), is de stichting klaar om Maatschappelijke organisaties nog beter te kunnen helpen.

Als partner van het eerste uur heeft 2MKB.nl de Uitdaging opgepakt om de communicatie en back office in te vullen. Samen met tal van andere Maatschappelijk betrokken ondernemers maken we een frisse nieuwe start met de SGU. De eerste missie is het ophalen van de werkelijke behoeften bij Maatschappelijke organisaties. Waar knelt het in de club? De Sittard-Geleense Uitdaging gaat vervolgens op zoek naar de juiste ondernemende partij om met gesloten beurzen de vraag in te vullen. Kennis, kunde, materialen en menskracht wordt geleverd in ruil voor een passende tegenprestatie vanuit de vereniging of club.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen en activiteiten via: www.sittardgeleenseuitdaging.nl

Samen duurzaam denken en doen!

De Groene Ambitietank een inspirerende dag in Sittard over duurzaamheid!

Ook voor het duurzaamheidsevenement van SLIMhuis, BSG, Parkmanagement Westelijke Mijnstreek, ZUYD hogeschool en Gemeente Sittard-Geleen, de Groene Ambitietank, mocht 2MKB tekenen voor het realiseren van de website.

De Groene Ambitietank is relevant voor zowel ondernemers als andere geïnteresseerden in de regio. Het is de ontmoetings-spot waar men geïnteresseerde collega ondernemers, belangrijke stakeholders binnen de gemeente en de aanwezige vertegenwoordigers van de gemeente Sittard-Geleen ontmoet. Door het bezoeken van de Groene Ambitietank geef je jezelf de mogelijkheid om kennis te delen, kennis te maken en jouw netwerk te uit te breiden. Het is een dag van verblijven, verbinden en verdiepen. De Groene Ambitietank heeft een open karakter in de breedste zin van het woord. Een dag vol inspirerende sprekers op 10 november bij ZUYD hogeschool op de Ligne 1 in Sittard.

Kijk voor meer informatie op de website groeneambitietank.nl…

Al meer dan 15 jaar

is Remkes beeld & geluid de specialist voor beeld en geluid

In Eindhoven aan de Aalsterweg 108 is al meer dan 15 jaar een goed gesorteerde video en audio winkel te vinden. Het adres waar je moet zijn voor high end beeld en geluid. Ter gelegenheid van het 15 jarig bestaan is er een nieuwe website online gegaan en 2MKB is er trots op dat zij deze voor Robert Remkes heeft mogen realiseren.

Helder, modern, strak en overzichtelijk
Dat was de boodschap die we mee kregen en zeg nou zelf… missie geslaagd! De website is gebouwd op het WordPress platform en voorzien van een online winkel op basis van WooCommerce. In de webshop worden vele producten aan geboden. Met name de sterke combinatie van offline en online heeft Remkes goed begrepen. Specialisten met passie voor de producten en oplossingen in de winkel die de klant voorop stellen in alles wat ze doen. Daarnaast staan de nieuwste producten online. Eenvoudig en snel te bestellen, ook voor iedereen die niet direct in de buurt van Eindhoven woont en met de geruststellende en vertrouwde service van een fysieke winkel.

Kijk zelf eens rond op de nieuwe website van Remkes beeld & geluid

Ben je op zoek naar een partner op het gebied van online en offline communicatie? Een partner waarmee je snel kunt schakelen? Neem dan gerust contact met ons op om samen te kijken wat we voor jou kunnen betekenen online en offline…

Maatschappelijke betrokkenheid

Dat staat bij 2MKB hoog in het vaandel. Dat is dan ook de reden dat we ons graag wilde inzetten voor het maken van de website voor stichting Dutch Dare.

Stichting Dutch Dare ofwel de Dutch Dare Foundation, helpt in feite iedereen die dat nodig heeft met vooral alledaagse problemen en uitdagingen. Iedereen verdient ten slotte een kans aldus Rob Rook, oprichter van dit initiatief. Lees hier zijn verhaal.

En neem dan meteen een kijkje op de website… en neem gerust contact op met de stichting om te kijken wat jullie wellicht voor elkaar kunnen betekenen!

 

social-share-led-9-12-broedplaats365

LED CONFERENTIE 2015

Zijn wij – het MKB in het zuiden – klaar voor Limburg Economic Development (LED)?

LED ondersteund veel projecten waar wij als ondernemer, ons voordeel mee kunnen doen. Er zijn stevige programmalijnen ingezet, om innovatie (vernieuwende producten, diensten en/of samenwerkingen) te stimuleren en om economische groei in onze regio te realiseren. De doelstellingen zijn ambitieus. Alleen als wij MKB’ers er klaar voor zijn, als we onze stem laten horen en als we samen onze kansen gaan pakken… alleen dan kunnen die mooie ambities gerealiseerd worden!

Waarom nu pas onze kansen grijpen?
Dachten we dat met “LED” alleen maar een energiezuinig lampje werd bedoeld? Leek het allemaal nog wat ver van ons bed? Misschien dachten we dat LED gewoon niet voor ons bedoeld was? Of sloot de communicatie misschien niet helemaal aan op onze ondernemende verwachtingen?

Hoe dan ook, op woensdag 9 december worden dit soort obstakels volledig uit de weg geruimd!

LED is helemaal klaar voor ons! 
Dat gaan we zien en beleven, komende woensdag, tijdens de verrassend energieke LED conferentiedag met ons, het MKB in de hoofdrol. Het is daarbij natuurlijk wel belangrijk, dat wij als ondernemers in grote getale aanwezig zijn. Dat we ons laten horen en dat we merken dat er naar ons geluisterd wordt. Maar ook dat we daarna de weg vinden om samen onze kansen te verzilveren.

Ben je een echte ondernemer in Limburg?
Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat dan snel want dit mag je echt niet missen. Jouw stem, jouw mening, maar ook je vragen, je behoeften en wat jij te bieden hebt, dat is waar het om gaat! Deelname kost ons slechts enkele uurtjes. Druk als we zijn, weten we die vast wel weer ergens in te halen 😉

Wanneer?
Woensdag 9 december

van 15.00 – 19.00 uur

Waar?
Hanenhof
Herenhof 2, Geleen

Meer info en aanmelding:
http://www.broedplaats365.eu/led-conferentiedag-9-december-2015/ 

Wij broeden in elk geval mee! Jullie ook?

button-ik-broed-mee-voor-het-MKB

Tijdens de Startersdag  in Heerlen op 7 november, presenteren zich 3 ondernemende initiatieven onder 1 naam, ‘Broedplaats 365’. Een samenwerking tussen Lijnspel (043 regio), SLIMhuis (046 regio) en Inspiratiehuis Maastricht (043 regio). 2MKB verzorgt de stand-presentatie voor Broedplaats 365. Ben je starter, ga je starten of ben je de afgelopen jaren gestart? Kom dan zeker kijken!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Dit geldt ook voor de start van het eigen bedrijf. Kom daarom zaterdag 7 november (Heerlen) of zaterdag 21 november (Roermond) naar de Startersdag Limburg met een info-markt, workshops en gelegenheid tot netwerken met ondernemers, adviesorganisaties, gemeenten en starters. Wil je gaan ondernemen of ben je onlangs gestart dan mag je deze dag niet missen. Workshops worden onder andere verzorgd door de Belastingdienst, UWV en de Rabobank. Op de Startersdag kun je (bijna) alle antwoorden krijgen op jouw starters- en ondernemersvragen. De deelnemende organisaties zijn er voor jou!

Jij komt toch ook!? Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de speciale Startersdag Limburg website: www.startersdaglimburg.nl

2MKB is als keypartner betrokken bij Stichting SLIMhuis.

Een initiatief waar de 3 O’s (Overheid, Onderwijs en Ondernemers) samenwerken voor een beter woon-,  werk- en leefklimaat. Dit doen wij door kansen zichtbaar te maken voor het MKB, innovatieve producten, diensten en samenwerkingen te stimuleren.
Samen
Echte vooruitgang boek je samen. SLIMhuis creëert de ideale omstandigheid van zelfstandig ondernemen in de sociaal zakelijke omgeving van collega’s. MKB-ers slaan de handen ineen en zoeken verbinding met onderwijs en overheid. Doen waar je goed in bent en naar behoefte samenwerken. Direct onderling contact is essentieel, zo ontstaan de beste ideeën en projectteams. We sparren met andere slimme ondernemers, kennis en ervaringen delen we in huis tijdens een slimme kop soep of onze maandelijkse ontbijtsessies.
Leren van en met elkaar

Leren van en met elkaar
Om beter te worden, moet je je open stellen. Dat vraagt lef, dat moet je durven. Maar wie durft, gaat met sprongen vooruit. Kennisdeling is belangrijk. Door middel van Masterclasses en periodieke inspiratie- en kennissessies verrijken we onze basis. Ondernemers, onderwijs en overheid leren van elkaars fouten en helpen elkaar verder. Zo ontwikkelen we samen ‘ slim ondernemen’. Meer kennis leidt tot meer mogelijkheden om het ideale projectteam te vormen.

Innovatief
Ideeën te over! Wat is vernieuwing? En hoe ontstaat het? Het vraagt moed, want de eerste stap naar vernieuwing is buiten de kaders treden. Beperkingen en bedenkingen overboord. Zoeken naar nieuwe, meestal onverwachte, samenwerkingsverbanden. Door middel van spiegelgesprekken bied het SLIMhuis ondernemers ondersteuning bij de uitwerking van ideeen en concrete verbindingen die ondernemers echt verder kunnen brengen. Het huis vergroot de succeskansen van vernieuwende concepten.

Maatschappelijk verbonden ondernemen
MVO is een integrale visie op ondernemerschap, waarbij uw bedrijf waarde creëert op economisch, ecologisch en sociaal gebied. Het SLIMhuis stimuleert groei en verbetering in al deze opzichten. Economische vooruitgang moet samengaan met maatschappelijke zorg, voor elkaar en onze omgeving. Dat is de groei waar we voor gaan. Samen zetten we de regio op de kaart door nauwe lokale samenwerkingen die leiden tot maatschappelijke projecten.

Wij verbinden samen met onze collega (key)partners, om te doen!

Meer informatie over SLIMhuis en haar activiteiten? Bezoek de website!